liketrojor.blogg.se

Ukrainas spelare kramar varandra för att trösta varandra innan matchen

Manchester City spelade mot Everton i den 27:e omgången av Premier League. Innan matchen kramades och tröstade de två spelarna varandra. Trots att de var rivaler i spelet kom de båda från samma plats, Ukraina. Euro 2020 Ukraina tröjor dök inte upp på planen, men Everton-spelarna framträdde iklädda blå- och gulrandiga flaggor.

Alla Everton-spelare stöttade Ukrainas lagkamrater med action, med motståndare som bytte Manchester City tröjor mot speciella antikrigsdräkter. Manchester City-spelare stöttar också Ukrainas lagkamrater och alla efterlyser världsfred. Fotboll är inte knuten till något politiskt system, sport har inga gränser, och det ukrainska fansen längtar efter är att stoppa kriget. En professionell spelares inflytande är begränsat, men inflytandet från allas gemensamma insatser är mycket stort. Även med sorgen i hjärtat av Ukraina-spelarna, måste deras spel fortfarande spelas. Till slut besegrade Manchester City Everton med 1-0, och båda lagen presterade mycket bra.

Detta krig mellan länder är hänsynslöst, men fotbollsmatcher ger Ukrainas spelare mycket värme. De har fått sympatier från europeiska länder, och deras erfarenhet har också vunnit stöd från laget och fansen. Där fansen inte kan se, kan kriget bara föra med sig obeskrivligt lidande för civilbefolkningen i båda länderna. Årets fotbolls-VM är avsett att bli extraordinärt. Vissa landslag är utslagna och det ryska fotbollslandslaget kommer att missa matchen före schemat.